top of page

Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ

Ο θεϊκός Ηρόδοτος έχει περιγράψει καταπληκτικά έθιμα της αρχιαότητας πολλών λαών και κάκιστα κάνουν όσοι τον συκοφαντούν ως "παραμυθά". Ο Σοπενάουερ τον εκτιμούσε τόσο πολύ που γράφει πως "όποιος θέλει να κατανοήσει το νόημα της παγκόσμιας ιστορίας, αρκεί να διαβάσει τον Ηρόδοτο και μόνον, φτάνει να έχει φιλοσοφική σκέψη". Είναι εκπληκτικό ότι το βιβλίο του Ηρόδοτου είναι το πρώτο ιστορικό, γεωγραφικό και λαογραφικό βιβλίο και εντούτοις είναι το σημαντικότερο μέχρι σήμερα!


Το ωραίο έθιμο που είχαν οι βαβυλώνιοι να δίνουν προίκα στις νύφες.


Κάθε χρόνο γινοταν ενα "νυφοπάζαρο" χωρίς προσχήματα όπως σήμερα. Η πρώτη έπαιρνε για να παντρευτεί κάποιον 100 καμήλες ας πούμε. Σιγά-σιγά έπεφτε η προίκα.

Όταν φτάναμε στις άσχημες - ή και τις ανάπηρες - ο γαμπρός όχι μόνο δεν χρειαζόταν να δώσει τίποτα για να τις παντρευτεί, αλλά έπρεπε και να πάρει κιόλας!



Π ο ι ο ς του έδινε τη μία καμήλα ή το ένα άλογο ή τις δύο κατσίκες για να παντρευτεί την ανάπηρη;

Ο ι ε υ ν ο η μ έ ν ε ς της Α δ ε λ φ έ ς !!


Αυτήν την σ υ γ κ λ ο ν ι σ τ ι κ ή αλληλεγγύη που περιγραφει ο Ηρόδοτος ούτε να τη διανοηθούν μπορούν οι σημερινές Αμερικανίδες, Αγγλίδες, Γαλλίδες, Ισπανίδες, Ελληνίδες. Κανείς δεν δίνει δεκάρα για μία κοπελιά άσχημη ή ψιλοανάπηρη! Θα μείνει στο ράφι άδικα. Έχω ζήσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις και σπαράσσεται η καρδιά μου. Την αλληλεγγύη των Καρριεριστών Γυναικών τη γνωρίζουμε. Στις κάτω δεν βλέπουμε τιποτα.


Όταν προσπαθήσαμε να κινητοποιήσουμε θεούς και δαίμονες για να πετύχουμε την κατευόδωση τέτοιων ενώσεων, τελείως λογικών και αμοιβαία ευεργετικών, αντιμετωπίσαμε την ξεφτιλισμένη και παράλογη άρνηση της Εκκλησίας να βοηθήσει αλλά και των ίδιων των οικογενειών!


Όταν επικοινωνήσαμε με την Αρχιεπισκοπή και είπαμε ότι εμείς δεν έχουμε το απαραίτητο κύρος για να ενώσουμε άτομα με συμπληρωματικές αναπηρίες, ένα τυφλό νέο και μια κωφάλαλη νέα, έστω κι αν τους είχαμε γνωρίσει και είχαν ενθουσιαστεί οι νέοι και χρειαζόταν το κύρος της Εκκλησίας. Μας απαντάει ο εκπρόσωπος Πατήρ Κυριακός ότι "εμείς δεν ασχολούμαστε με τέτοια θέματα". "Με τί ασχολείσθε;" "Καταπολεμάμε τις αιρέσεις". "Όπως;" "Τη σαϊεντολογία". "Καλά τώρα ξυπνήσατε για τη σαϊεντολογία που αλωνίζει εδώ και 30 χρόνια; Είναι αυτό δικαιολογία για να μην προσπαθείτε να φτιαχτούν οικογένειες; Και ο Μπετόβεν από σιφιλιδικό πατέρα γεννήθηκε!"


Για τη συμπληρωματικότητα διδακτικό είναι αυτό που γράφει ο σπουδαίος ογκολόγος και ιστορικός της ιατρικής Γεράσιμος Ρηγάτος ότι στη Σπιναλόγκα οι λεπροί, όπως είναι γνωστό, πάσχουν από έναν άρρωστα έντονο ερωτισμό που οφείλεται στην αρρώστια την ίδια, όχι ψυχολογικά, αλλά με άγνωστους βιολογικούς μηχανισμούς. Επομένως, επειδή είναι όλοι σε ζευγάρια, αυτονόητα αλληλοσυμπληρούμενα (ο άνθρωπος που έχει τυφλωθεί ζει με μία γυναίκα που βλέπει, αλλά δεν έχει δάχτυλα). Όταν όμως η αρρώστια προχωρήσει μπορεί η συμπληρωματικότητα να πάψει να υπάρχει. Οπότε μπαίνει και τρίτος μέσα στο ζευγάρι και αποτελεούν μία κανονικότατη οικογένεια.


Και οι δύο οικογένειες λυσσούσαν να μην πάρει το παιδί τους το "μειονεκτικό" απέναντι άτομο! Θέλαν να πάρουν σώνει και καλά έναν απόλυτα φυσιολογικό!


Παραβλέποντας ότι και το δικό τους παιδί είχε πρόβλημα!


Comments


bottom of page