top of page

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ



Η πόλις (Γκραντ) του Στάλιν λεγόταν παλιά, αλλά και τώρα μετά την αποσταλινοποίηση, Βόλγκογκραντ, διότι βρίσκεται πάνω στον Βόλγα. Στην τιτανομαχία που κράτησε έξι μήνες τελικά ηττήθηκαν οι στρατιές του Χίτλερ για πολλούς λόγους, μερικούς από τους οποίους αναλύουμε εμείς πέρα από αυτούς που δείχνει η υπερπαραγωγή "Ο εχθρός προ των Πυλών" (Enemy at the gates, https://youtu.be/mb3sOWbmKcU).


Αυτό που χρειάστηκε να τονίσουμε ήταν η εγκληματική ανοησία του Φύρερ που άφησε με αποκλειστικά δική του ευθύνη 200.000 άνδρες του να αιχμαλωτιστούν! Κάτι απολύτως εγκληματικό άσχετα με την τοποθέτηση οποιουδήποτε. Ο Στρατηγός Μανστάιν, ίσως ο πιο πετυχημένος στρατηγός του Γ' Ράιχ, γράφει σε βιβλίο του που μεταφράστηκε και από το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο "Νίκες Χαμένες & Κερδισμένες", ότι ενώ μπορούσε να πάρει στα τανκς του τους 200.000 άνδρες δεν μπόρεσε, διότι δεν είχε αρκετή βενζίνη και ζήτησε από τον Πάουλους να στείλει τους 200.000 άνδρες 5 χιλιόμετρα νοτιότερα. Αλλά δεν τον άφησε ο Χίτλερ!! Και έτσι έκλεισε την τανάλια του ο Ζούκοφ.


Οπότε νίκησε ο Βυζαντινο-Ορθόδοξος πολιτισμός τον Καθολικό-Προτεσταντικό. Ή με Εγελειανούς όρους το συντηρητικό περιεχόμενο του Εγελειανισμού (η Πρωσική στρατοκρατία) νικήθηκε από την επαναστική του μορφή (το Εργατικό Κράτος) παρά τις εγκληματικές παραλείψεις της Σταλινικής γραφειοκρατίας.


10 views0 comments

Комментарии


bottom of page