top of page

Ο ΜΑΚΙΑΒΕΛΛΙ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΜΑΚΙΑΒΕΛΛΙΚΟΣ!

Έχει πλάκα το ότι πάμπολλα πράγματα μας δένουν με την Ιταλία, την αρχαία Αυσονία.


Φυσικά θεωρώ ευτύχημα το ότι οι Ρωμαίοι μας ένωσαν με το ζόρι!

Αφού τρωγόμασταν αναμεταξύ μας σαν τα σκυλιά. Και εμείς τους κατακτήσαμε πολιτισμικά! Γι' αυτό και μ' αρέσει ο όρος Ρωμηός! Είναι μεγάλη τιμή για μας να προηγούμεθα των Ρωμαίων στον ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΜΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ αντί για ΡΩΜΑΙΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Ο οποίος ίσως στάθηκε ο καλύτερος Πολιτισμός μέχρι σήμερα. Γι' αυτό, άλλωστε, διήρκεσε 2500 χρόνια (1000 π.Χ. - 1453 μ.Χ.).


Ο κατασυκοφαντημένος από το Βατικανό (εμισούντο αμοιβαίως) Μακιαβέλλι, δείχνει πολύ καλά τις βαθύτερες αίτιες αυτής της Μακροβιότητας. Οι Ρωμαίοι είχαν μια Πολίτικη Σοφία και Μπέσα.


Ουδέποτε δάγκωσαν χέρι που έπρεπε να φιλάνε και

ουδέποτε φίλησαν χέρι που έπρεπε να δαγκώνουν.


Μια παραμνησία του φίλου μου Νάνου Βαλαωρίτη, επικρίνοντας την εγκληματική πολίτικη της πρώην ΕΟΚ και νυν Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεριζώνει π.χ., ελαιόδενδρα (μεταξύ άλλων αλλαγών στην Γεωργική παραγωγή) στην Κρυσταλία Πατούλη, είπε ότι "ΑΥΤΆ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΈΚΑΝΑΝ ΟΎΤΕ ΟΙ ΡΩΜΑΊΟΙ".


Προφανώς ήταν μια παραμνησία που ίσως οφειλόταν στην γειτνίαση με το Χόλλυγουντ, δεδομένου ότι ο Ν. Β. δίδαξε πολλά χρόνια σε πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας. Την αρνητική εικόνα της Ρώμης έχει προωθήσει όσο κανείς άλλος το Χόλλυγουντ, κάτω από την επίδραση του Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού.



Νικολό Μακιαβέλλι

Η συχνότατη παρομοίωσις των Βρυξελλών ή της Ουάσινγκτον με την Ρώμη, είναι βαθειά προσβλητική για την τελευταία!!! Δεν διατηρείται ένας Πολιτισμός επί 2500 χρόνια αν δεν έχει βαθειά ΗΘΙΚΆ ΠΛΕΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ. Τα εντοπίζει περίφημα στους λογούς του πάνω στα 10 πρώτα βιβλία του Τίτου Λίβιου ο κατασυκοφαντημένος και παρεξηγημένος Μακιαβέλλι.


  1. Δεν καθαιρούσαν έναν Στρατηγό αν έχανε μια μεγάλη μάχη, αν είχε κάνει ότι έπρεπε και δεν είχε κάνει λάθη. Αντιθέτως τον αφήνανε για να πάρει την εκδίκησή του στην επόμενη μάχη. Ενώ αντίθετα αν είχε παραβεί τους πάγιους κανόνες των μαχών, τον τιμωρούσαν ακόμα κι αν είχε νικήσει. Ο Τίτος Μάνλιος στεφάνωσε το γιό του που νίκησε σε μια μάχη και τον αποκεφάλισε επειδή το 'χε κάνει με δικής του εμπνεύσεως τακτική παραβαίνοντας τους κανόνες!

  2. Η πολιτική μπέσσα των Ρωμαίων τους έσωσε όταν ο Αννίβας είχε περικυκλώσει τη Ρώμη και οι Ρωμαίοι έβλεπαν τον χάρο με τα μάτια τους. Μετά από αλλεπάλληλες, φοβερές ήττες από τον Καρχηδόνιο. Αλλά τους έσωσαν τα μικρά κρατίδια γύρω από τη Ρώμη τα οποία είπαν "δεν μπορούμε να συνταχθούμε με τους Καρχηδόνιους αφού οι πατεράδες μας ήσαν σύμμαχοι των Ρωμαίων εδώ και 300 χρόνια"!




30 views0 comments

Comments


bottom of page