top of page

Ο ΜΩΑΜΕΘ ΩΣ ΗΡΩΑΣ

Στο περίφημο βιβλίο του "Ήρωες και ηρωολατρεία", ο σκωτσέζος ηρωολάτρης Θωμάς Καρλάιλ παρουσιάζει τον ήρωα σε διάφορους ρόλους στην ιστορία. Ως Στρατηγός είναι ο Κρόμγουελ, ως Προφήτη παρουσιάζει τον Μωάμεθ κλπ. Στον Μωάμεθ βρίσκει πάρα πολύ σημαντικό ότι σταμάτησε το θάψιμο στην άμμο των 7 από 10 θηλυκών νεογνών. διότι μέχρι τότε όλες οι αραβικές φυλές έκαναν αυτή τη φρικτή θηλυκτονία (όπως σήμερα μιλάμε για γυναικοκτονίες) επειδή το να έχουν στους κόλπους τους οι φυλές κορίτσια ή γυναίκες ήταν το ΚΥΡΙΟ κίνητρο επιδρομής εναντίων τους από άλλες φυλές που θέλανε να αρπάξουν τα κορίτσια τους όπως δείχνει η πραγματική ιστορία των 600 Σαββίνων παρθένων στη Ρώμη, η αρπαγή της ωραίας Ελένης κ.ο.κ.


Η αρπαγή των γυναικών ήταν ανέκαθεν το κύριο αίτιο πολέμων και δεν ήταν όπως γενικά νομίζεται ο σφετερισμός κάποιου πλουτοπαραγωγικού πόρου ή η απλή κατάκτηση του εδάφους. Ο Τζένγκις Χαν έκανε το μεγάλο άλμα προς την κοσμοκρατορία, όταν με τους 200 μογγόλους (πρώην εχθρούς μεταξύ τους) που είχε συνενώσει, άρπαξε 200 γυναίκες που είχαν σκλαβώσει οι Πέρσες και τις πηγαίνανε στο χαρέμι του βασιλιά της Περσίας. Με 200 ζευγάρια ήταν πιο αήττητος! Ενώ με 200 μπακούρηδες ήταν ανύμπορος!



Στο παρακάτω βίντεο ο Αμερικανός αραβολόγος Ρόυ εξηγεί και άλλες ευεργεσίες ή μεταρρυθμίσεις που έκανε ο Μωάμεθ για τις γυναίκες. Συνεπώς δεν έχει ευθύνη για την κατάντια των γυναικών σήμερα στο Ισλάμ, όπως ο Βούδας δεν έχει ευθύνη για την κατάντια των βουδιστών ή ο Ιησούς για την κατάντια των Χριστιανών, ή ο Μαρξ για την κατάντια των Μαρξιστών.



Comments


bottom of page