top of page

ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΚΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ

Updated: Jun 16, 2023


Ο Ιταλός σκηνοθέτης Τζίλο Ποντεκόρβο έγινε διάσημος με την ταινία "Η μάχη του Αλγερίου" για τον αγώνα των Αλγερινών για ανεξαρτησία από τη Γαλλία. Στην επόμενη σπουδαία του ταινία κατακεραυνώνει την αποικιοκρατία και κυρίως την αγγλική, αφηγούμενος πραγματικά γεγονότα στην Καραϊβική που παράγει ζάχαρη μεγάλης σημασίας το 1849. Τα γεγονότα θυμίζουν εξαιρετικά όσα έγιναν στην Ελλάδα το 1945-49 με παρόμοιους μηχανισμούς.


Ο Μάρλον Μπράντο στην αυτοβιογραφία του λέει ρητώς ότι η σημαντικότερη ταινία της ζωής του ήταν το Κεμάντα (σημαίνει στα πορτογαλικά “η Καμένη νήσος” και που στ’ αγγλικά κυκλοφορεί με τον τίτλο Βurn! του Ρontecorvo που αφενός είναι ένα αριστούργημα, αλλά και ο ίδιος πέρα από το να ‘ναι πρωταγωνιστής είναι και συνδημιουργός της ταινίας, Διότι καθοδηγούσε τον απλό νέγρο, τον Χοσέ Ντολόρες πώς να παίζει! Του έλεγε: “εδώ θα σου σφίξω το μπράτσο και εσύ θα με κοιτάξεις έτσι!


Ο Μπράντο, που του αρέσουν οι φάρσες, όταν είδε ότι ο Ιταλός σκηνοθέτης ήταν προληπτικός και έτρεμε το ροζ χρώμα, φορούσε κάθε μέρα ροζ πουκάμισα και ανέτρεπε σκόπιμα την αλατιέρα στο τραπέζι για να βλέπει την ταραχή του μεγαλοφυηούς κατά τα άλλα Τζίλο!





Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την ταινία (με αγγλικούς μόνο υπότιτλους) εδώ:




18 views0 comments

Comments


bottom of page