top of page

ΠΡΩΤΑ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟ-ΦΟΒΟΙ, ΥΣΤΕΡΑ ΟΜΟΦΥΛΟ-ΦΙΛΟΙ

ΉΔΗ από το 2016 έγραφα ότι ένα ερώτημα που κάνει "τζιζ" και όλοι προτιμούν να αγνοούν σαν τον "ελέφαντα στο δωμάτιο" που λένε οι Αμερικάνοι (όταν όλοι κλείνουν τα μάτια, εθελοτυφλώντας) σε ένα πρόβλημα που ΔΕΝ μπορούν εύκολα να λύσουν.


Ξέρουν κατά βάθος τί θέλουν οι περισσότεροι άνθρωποι;


Η απάντηση είναι μάλλον ΌΧΙ. Απ' ότι φαίνεται πίσω από τη (δευτερογενή) ΦΙΛΟΜΟΦΥΛΙΑ, υπάρχει η (πρωτογενής) ΕΤΕΡΟΦΥΛΟ-ΦΟΒΙΑ. Διότι το πρόβλημα δεν είναι εάν δύο άντρες ή δυο γυναίκες κάνουν έρωτα για λίγο ή για πολύ χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε και οποιαδήποτε. Το ζήτημα είναι γιατί δεν μπορούν αυτά τα άτομα να κάνουν έρωτα με τα άτομα του αντιθέτου φύλου.


Ο Αntony Perkins πήδησε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει από μία κούκλα διάσημη ηθοποιό που μπήκε στο δωμάτιό του! Αυτό είναι το πρόβλημα, της αποφυγής του άλλου φύλου - όχι της επιδίωξης του ιδίου. Σε οποιαδήποτε φυλακή, οικοτροφείο, πλοίο ή κατάσταση απομόνωσης, μπορούν δύο άντρες ή δύο γυναίκες να συνδεθούν περιστασιακά. Δεν λέει τίποτα αυτό. Δεν είναι γι' αυτό φιλομόφυλοι. Για να 'ναι, πρέπει να φοβούνται το άλλο φύλο.


Ο ψυχαναλυτής Χόνστρα θεωρεί την φιλομοφυλία ως μάσκα σοβαρότερων τάσεων (αφήνει να εννοηθεί ότι είναι η Ανθρωποκτονία η/και η Αυτοκτονία, αν κρίνουμε - όχι από κλινικές περιπτώσεις που το κοινό δεν μπορεί γνωρίζει - αλλα π.χ. από ταινίες. Που έχει δει ή μπορεί να δει, όπως για παράδειγμα στο "Prick up your ears" (1987) του Στήβεν Φρήαρς, βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά, ή στην "Λάουρα" του Όττο Πρέμινγκερ να επαληθεύεται ο Ολλανδός ψυχαναλυτής. Διότι γίνονται φόνοι που είναι ανερμήνευτοι αλλοιώς.


Που προδίδουν μια ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ των gay δραστών, θα λέγαμε μία "νυμφομανία" (αυτό που ο λαός ονομάζει "μητρομανία"), αφού μέσα σ' ένα βράδυ στο "ψωνιστήρι" που γινόταν στη Νέα Υόρκη (ή οπουδήποτε αλλού), μπορούσε ένας gay να έχει 10 δέκα διαφορετικούς παρτενέρ σε μία μόνο νύχτα.



O Αλ Πατσίνο από τη γνωστή ταινία "Το ψωνιστήρι" (Cruising, 1980)








Και γι' αυτό ο συγγραφέας Τζων Όρτον σκοτώνεται από τον εραστή του, ο οποίος έπειτα αυτοκτονεί.

Comments


bottom of page