top of page

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΒΑΣΙΛΕΥΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ


Σήμερα όμως τα αρπακτικά χαρτοφυλάκια (funds) που έχουν τάχα μου την έδρα τους στην Ιρλανδία, αλλά αποτελούνται από Έλληνες τραπεζικούς, αρπάζουν τις πρώτες κατοικίες των οφειλετών, ακόμα και για μικροποσά με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που σίγουρα θα 'χουν δώσει άλλη μορφή στο αθάνατο ΚΩΛΟΚΟΥΡΟ.


Την Κοινωνικά σημαντικότερη ελληνική λέξη (που περιέργως, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ξέρουν!) μάταια έψαχνα επί ώρες σε λεξικά του Μπαμπινιώτη (για τα οποία έμαθα μόνον δεκάδες μαγαζιά πώλησης με εκπτώσεις που χρειάζεσαι κομπιούτερ για να τις υπολογίσεις) ή του Κριαρά ή άλλων, ακόμα και του φίλου Νίκου Σαραντακου. Φυσικά κάπου θα υπάρχει χωμένη η ερμηνεία. Εδώ θα την πω χωρίς ποτέ να έχω πάρει ή δώσει Κωλόκουρο, όπως μου την εξήγησε ο Πατέρας μου που μπορεί να μην ήταν ο ίδιος "Γατόνι", ήξερε όμως καλά πως λειτουργούν τα "Γατόνια" αφού ήταν Βαρβακειόπαις και οι συνομήλικοί του (όπως ο πρόεδρος της Βουλής Παλάντζας κ.ά.) ήσαν "σειρούλες".

Ο Κλάους Κίνσκι ως έντρομος Βόιτσεκ

Επειδή η Ελλάς έχει κατά καιρούς αποκληθεί με πολλά ονόματα, θα πρότεινα και το "Κωλοκουριστάν". Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από σας ΔΕΝ γνωρίζουν τι είναι το κωλόκουρο, ένας όρος που θα 'πρεπε να διδάσκεται και στα σχολειά - στα Λύκεια τουλάχιστον. Πρώτα να πούμε την Κυριολεκτική του έννοια και μετά τη Μεταφορική. Ο κουρεύων πρόβατα έπαιρνε ως αμοιβή του το κατώτερης ποιότητας μαλλί που ήταν πίσω, κοντά στην ουρά, τον κώλο. Αυτό ήταν το Κωλόκουρο.


Οι οφειλέτες που χάνουν την πρώτη τους κατοικία έχουν την αγωνία του Κλάους Κίνσκι ως Βόιτσεκ.


Στη Μεταφορική του χρήση, σημαίνει κάποιες αμοιβές που μοιράζει κάποιος σε αντιπάλους σε πλειστηριασμό ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ από αυτόν και να μην ανεβάσουν την τιμή "Χτυπώντας". "Κωλοκούρικες" ήταν άπειρες δημοπρασίες μέχρι σήμερα, και οι Πολίτικοι που έχουν από 50 ακίνητα ο καθένας, μάλλον είναι μαέστροι σ' αυτό. Όπως και όλοι οι Διαγωνισμοί για τα μεγάλα δημόσια έργα. Οι Μεγαλοεργολάβοι ζουν ΑΓΚΑΛΙΑ με το κωλόκουρο!!







Comentários


bottom of page