top of page

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΈΞΥΠΝΑ ΩΡΑΡΙΑ


Είναι πασίγνωστο ότι στις Ράχες της Ικαρίας τα μαγαζιά είναι ανοικτά ΤΗ ΝΎΧΤΑ! Ειδικά δε το καλοκαίρι. Παρά πολύ λογικό.


Ο ΧΑΡΊΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ παρατήρησε την τρέλλα να έχουν το ίδιο ακριβώς ωράριο οι Τράπεζες, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και παρά πολλές άλλες εργασίες. Ενώ έπρεπε να έχουν ασφαλώς διαφορετικό.


Και φυσικά αυτό είναι αδύνατον εάν κάποιος φουκαράς επιλέξει να εργάζεται νομίμως δύο συνεχή οκτάωρα όπως μας υποδεικνύει ο "Σπύγης" (ο Άδωνις ντε!) Στη Νέα Υόρκη μπορεί κανείς να βρει οτιδήποτε θέλει 24 ώρες το 24ωρο. Ακόμα και γιατρούς, υδραυλικούς, ξυλουργούς, μανικιουρίστες κτλ. Αυτό το κλείσιμο όλων το βράδυ τί νόημα έχει; Γίναμε βόρεια Ευρώπη που μετά τις 10 νεκρώνουν τα πάντα;


Μόνον η μαζική εισαγωγή ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ στις συναλλαγές είναι ΜΙΑ λύση.


Δεν είναι ΜΙΑ λύση αλλά η μόνη και μοναδική. Φυσικά και τα ωράρια πρέπει ναναι <βαθμιδωτά>. Κι επειδή όλα φορτώνονται στο ανίκανο κράτος, ας πω για την ηλιθιότητα του Ιδιωτικού τομέα. Έζησα 10 χρόνια σ ένα ρετιρέ με βεράντα, ιατρείο και σπίτι. Η άβολη συνύπαρξη των δυο χώρων έγινε για να μην τρώω το πολυτιμότερο αγαθό που διαθέτω, τον χρόνο, σε μετακινήσεις. Όταν είσαι υποχρεωμένος από τις απαιτήσεις της δουλειάς σου να ακούσεις και να μιλήσεις επί 90 λεπτά ή και περισσότερο, δεν είναι νοητό να οδηγείς από Κολωνάκι σε Κηφισιά πίσω-μπρος όλη μέρα. (Έκτος αν είσαι Φαρμακάς και ξεπετάς τον κάθε σου επισκέπτη με μια Συνταγή σε 8 λεπτά). Αφού, λοιπόν, πλήρωνα γενναίο νοίκι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ, θεωρούσα ότι ήταν δικαίωμα μου να κάνω ψυχοθεραπεία στις 11 μ.μ., στη βεράντα, στη δροσιά της νύχτας, και όχι στο λιοπύρι του Καύσωνα στις 6 μ.μ. με 3 κλιματιστικά.


Εδώ ο Λακάν έκανε ψυχοθεραπεία μέσα στο ταξί - παίρνοντας και 300 φράγκα, την κανονική αμοιβή, άσχετα αν ήταν μόνο για 10 λεπτά! Αυτός ο ελαχιστοποιημένος χρόνος ήταν και ο λόγος της διαγραφής του από την Διεθνή Ψυχαναλυτική Εταιρεία. Διότι επιτρέπεται κάθε καλοπροαίρετος αυτοσχεδιασμός ΕΚΤΟΣ από τον περιορισμό του χρόνου. Και τίποτε απολύτως να μη λεχθεί, θεωρείται ότι ο σιωπών επισκέπτης σκέπτεται πυρετωδώς το πρόβλημα του.


Στη σιγαλιά της νύχτας εγώ δούλευα θαυμάσια για τουλάχιστον 100 λεπτά με τον επισκέπτη μου.


ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Η σπιτονοικοκυρά μου (επιστημόνισσα!) μου 'λεγε

<Οχι! Πρέπει να κανείς ιατρείο 5-8 ΟΠΩΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ! > (!!!!!).

Μα εκείνο το 3ωρο η Αθήνα ΦΛΈΓΕΤΑΙ! Φοβόμουν πως τα κλιματιστικά θα προκαλέσουν black out, όπως και έγινε! Με καταστροφικές συνέπειες για τους καταστηματάρχες που έχουν προϊόντα σε ψυγεία/καταψύκτες. Οι αναλύσεις μου για το φρέον των κλιματιστικών και την εξ αυτού προκαλούμενη τρυπά του όζοντος την άφηναν αδιάφορη. Ούτε το ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη αβαντάρει τα μικρόβια μεταξύ άλλων καταστροφών που ζούμε σήμερα λόγω κλιματικής αλλαγής. Παντού πυρκαγιές και νεροποντές καλοκαιριάτικα που λέγονται el ninio (το μωρό), εννοώντας τον Χριστό, γιατί γίνονται την εποχή των Χριστουγέννων στον Ισημερινό!


Φυσικά μετακόμισα από μια πολυκατοικία που ήταν τρελλοκομείο (μόνον 1% λόγω των επισκεπτών μου και 99% λόγω των ιδιοκτήτων!)



21 views0 comments

Comments


bottom of page